maanantai 12. marraskuuta 2012

Kanaa, riisiä ja parsakaalia

Katselin viikonloppuna You Tubesta kolmiosaisena löytyvän dokumentin Kai Greene: A Day in the Life. Hieno pläjäys.

Videoita katsellessani sain myös inspiraation kokeilla aiemmin kritisoimaani tapaa valmistaa kerralla runsaamman satsin tiettyä ruokaa ja syödä sitä sitten oman aikansa. Kuten Kai ensimmäisessä videossa tekee, valmistin minäkin hieman reilummin kanaa, riisiä ja parsakaalia ja pakkasin annokset rasioihin. Aloitin kuitenkin hieman maltillisemmin, koska en ollut varma kuinka kauan jaksan syödä samaa ruokaa. Ostin sunnuntaina noin kilon verran kanan minifileitä. Olen nyt paistanut ja syönyt siitä noin 750 grammaa sunnuntain ja maanantain aikana. Lisukkeena on mennyt saman verran parsakaalia ja jonkin verran riisiä. Hetki sitten söin iltapalaksi noin 200 grammaa kanaa salaatin kanssa. Kanaa olen maustanut vain simppelisti suolalla ja mustapippurilla sekä lisännyt ruokailun yhteydessä aivan mahtavaa A1 Steak Saucea. Viimeisen setin syön huomenna. Jäljellä on siis reilut 200 grammaa kanaa eli vielä yhden aterian tarpeisiin.

Syön toki muutakin päivittäin ja itse asiassa varsin paljon. Lounaat syön yleensä työpaikkaruokalassa tai ravintolassa. Ihan siitä syystä, että haluan päästä syömään lounaani pois toimistolta. En siis ole kuljettanut eväitä mukanani (paitsi ns. toinen aamiainen ja välipalat). Ja eihän kukaan nyt samaa kanakomboa vedä aamusta iltaan. Eihän? Ainakin toistaiseksi tuntuisi olevan ihan ok, että päivän aikana menee yksi tai kaksi annosta samaa ruokaa, kunhan edes yksi lämmin ateria on jotain muuta.

Annoskoot ovat olleet aika maltillisia, yritän kasvattaa niitä tässä pikkuhiljaa. Seuraavalla kerralla teen ruokaa rohkeasti enemmän kerralla ja teen saman kokkaussession myös kalasta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti